Gezondheidsraad steunt Novavax voor mensen die bezwaar maken tegen mRNA-vaccins

Gezondheidsraad steunt Novavax voor mensen die bezwaar maken tegen mRNA-vaccins

De Gezondheidsraad adviseert mensen die nog niet zijn ingeënt tegen het coronavirus maar wel een principieel bezwaar aan de soorten die momenteel worden aangeboden de optie krijgen van het nieuwe Novavax-vaccin.

De Gezondheidsraad zei de Pfizer Biontech en Moderna vaccins nog steeds aan te bevelen boven andere merken, maar zei dat het Novavax vaccin geschikt is voor mensen die geen messenger RNA dosis willen. Het mRNA-type vaccin maakt gebruik van nanodeeltjes of liposomen om leveren het mRNA-eiwit en triggeren het immuunsysteem om antilichamen te produceren.

De gezondheidsraad zegt dat het Novavax-vaccin, dat op eiwit is gebaseerd, 60% tot 90% bescherming biedt tegen het ontwikkelen van coronavirus en dat er twee doses nodig zijn, met een tussenpoos van drie weken.

Het werd eerder goedgekeurd door de Europees Geneesmiddelenbureau en Nederland heeft 840.000 doses besteld, die op zijn vroegst eind februari geleverd zullen worden.

Het is nog niet duidelijk hoe effectief het nieuwe vaccin is tegen de Omicron-variant van het coronavirus.

De Omicron-variant is nu het meest voorkomende type in Amsterdam, blijkt uit onderzoek van de GGD en het UMC Amsterdam.

In totaal waren 63 van de 106 monsters die werden geanalyseerd op virustype Omicron, aldus het onderzoeksteam.

Het RIVM verwacht dat Omicron eind dit jaar landelijk de dominante versie zal zijn.

Testen

Ondertussen heeft het ministerie van Volksgezondheid aan DutchNews.nl bevestigd dat er wekelijks zo’n 1.500 positieve coronavirus-testmonsters worden geanalyseerd om de verschillende varianten van het virus te bepalen die momenteel in omloop zijn.

De sequencing wordt uitgevoerd in 40 landelijke laboratoria, zei de woordvoerder. Daarnaast hebben drie labs een standaard PCR-test beschikbaar die uitwijst of het om de Omicron-variant gaat.

Bij het RIVM zijn in de 24 uur tot en met donderdagochtend in totaal 13.400 nieuwe positieve testen gemeld, iets boven het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen en in lijn met het cijfer van woensdag.

Het aantal ziekenhuispatiënten blijft dalen. Er zijn nu 2.240 mensen die in het ziekenhuis worden behandeld voor coronavirus, van wie 583 op een intensive care-afdeling.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment