Gezondheidsraad adviseert derde vaccindosis 60-plussers

Gezondheidsraad adviseert derde vaccindosis 60-plussers

Mensen ouder dan 60 jaar of woonachtig in een tehuis moeten een derde vaccindosis krijgen om hun immuniteit tegen het coronavirus te versterken, heeft de Nederlandse gezondheidsraad geadviseerd.

De Gezondheidsraad zei: dat hoewel de vaccins goede bescherming bleven bieden tegen ziekte en ziekenhuisopname, er tekenen waren dat het minder effectief werd bij ouderen die hun eerste twee doses in het voorjaar kregen.

Boosterprikken moeten zes maanden nadat mensen hun laatste vaccindosis hebben gehad, beschikbaar worden gesteld. De Pfizer- en Moderna-vaccins zullen worden gebruikt voor alle booster-shots, zelfs als mensen aanvankelijk AstraZeneca of Janssen hadden.

Andere landen, waaronder de VS en Israël, zijn in september begonnen met het geven van boostershots, terwijl het VK een derde vaccin aanbiedt aan iedereen boven de 50.

Tot nu toe zijn alleen boosterprikken in Nederland beperkt tot ongeveer 400.000 mensen met een verzwakt immuunsysteem die na twee vaccindoses onvoldoende bescherming ontwikkelden.

Volgens de gezondheidsraad is er op dit moment onvoldoende wetenschappelijk bewijs om de uitrol van een derde dosis naar de hele bevolking te rechtvaardigen. Het zei ook dat de verhuizing het aantal infecties in de derde golf niet zou verminderen, aangezien de meeste mensen die momenteel op de intensive care liggen niet zijn gevaccineerd.

‘Het advies van de commissie voor een aanjaagcampagne moet dan ook niet worden gezien als een advies om de huidige besmettingsgolf tegen te gaan.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment