Gezondheidschef verwacht geen avondklok in de winter ondanks toename van coronavirusgevallen

Gezondheidschef verwacht geen avondklok in de winter ondanks toename van coronavirusgevallen

Nieuwe winkel- en schoolsluitingen, of een avondklok, zullen deze winter waarschijnlijk niet worden opgelegd in Nederland, ondanks de golf van nieuwe gevallen van coronavirus, heeft Jaap van Dissel, hoofd van het Outbreak Management Team van de overheid, vertelde het AD in een interview.

Dankzij vaccinatie bevindt Nederland zich in een ‘andere situatie’ dan vorig jaar en wordt de Delta-variant van het virus ‘minder schadelijk’ gemaakt, aldus de GGD.

Ziekenhuisopnames kunnen toenemen, maar de relatie tussen infecties en ziekenhuisopname is anders vanwege de hoge vaccinatiegraad, zei Van Dissel. Inmiddels is 81% van de 12-plussers in Nederland volledig gevaccineerd.

Jongeren zijn goed voor een groot deel van de nieuwe gevallen en ‘dat is relatief gunstig voor het aantal ziekenhuisopnames’, zegt hij. ‘Maar veel hangt ook af van de snelheid van de verspreiding onder niet-gevaccineerde groepen en in regio’s waar minder mensen zijn gevaccineerd’, zegt hij tegen de krant.

‘We gaan de komende weken veel leren en onze prognoses worden steeds nauwkeuriger. Eind oktober bekijken we alles nog eens, vooruitlopend op de nieuwe besluiten begin november.’

Minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge houden op 5 november een persconferentie. De Jonge liet al weten dat het coronaviruspassysteem voor cafés en clubs waarschijnlijk blijft bestaan.

Nederland heeft op 25 september de meeste coronamaatregelen afgeschaft, waaronder social distancing. Sindsdien is het aantal besmettingen enorm gestegen, alleen al in de afgelopen week met 44%.

Prognoses

Volkskrant wetenschapscorrespondent Maarten Keulemans zei dat de huidige situatie moeilijk in te schatten is, ook al staan ​​ziekenhuisopnames aan de bovenkant van eerdere prognoses.

‘Als je op de kaart van Nederland kijkt, zie je dat we vooral te maken hebben met plaatsen met een lage vaccinatiegraad – Staphorst, maar ook de Betuwe, de Bible Belt, plaatsen in Zeeland zoals Tholen. En de grote steden.’

Daardoor weet volgens Keulemans nog niemand of we ‘aan het begin staan ​​van een nieuwe golf of een reeks hotspots in gebieden met een lage vaccinatiegraad’.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment