Gezondheidsadviseurs zeggen dat cafés, musea en theaters tot 20.00 uur weer open mogen

Gezondheidsadviseurs zeggen dat cafés, musea en theaters tot 20.00 uur weer open mogen

Cafés, restaurants, musea en theaters moeten tot 20.00 uur hun deuren weer mogen openen, zeggen gezondheidsadviseurs van de overheid.

De NRC zei op zaterdag dat het Outbreak Management Team de aanbeveling heeft gedaan in het laatste advies aan de regering en dat er strikte voorwaarden aan verbonden zijn.

Er zijn nog geen details uitgelekt over wat die voorwaarden zijn, maar het kan gaan om stoelvereisten, limieten voor aantallen en coronaviruspassen.

Maandag bespreken ministers het advies en dinsdag is er een nieuwe persconferentie met premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers.

Volgens de NRC is het kabinet weliswaar van plan het advies van het OMT op te volgen, maar overweegt de minister ook om theaters en sportevenementen om 22.00 uur de deuren te laten sluiten.

protesten

Zowel de horeca als de culturele sector protesteerde over de sluiting van vorige week, en een aantal lokale burgemeesters hebben de regering opgeroepen om haar coronavirusstrategie ‘fundamenteel te heroverwegen’.

Junior minister van Cultuur Gunay Uslu zei vóór de kabinetsvergadering van vrijdag dat culturele instellingen zo snel mogelijk moeten openen. ‘Ze zijn te lang gesloten geweest en dat moet veranderen’, zei ze.

Minister-president Mark Rutte zei donderdag in de Tweede Kamer dat het kabinet ‘hoopt op een versoepeling van de regels, maar geen garanties kan geven’ totdat het gegevens heeft over de effecten van het openen van winkels, contactberoepen en sportscholen op zaterdag 15 januari.

Het aantal mensen dat in het ziekenhuis wordt behandeld voor coronavirus blijft dalen, blijkt uit cijfers die zaterdag zijn gepubliceerd. Er liggen nu 1.083 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie er 287 op een IC-afdeling liggen.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment