Gezondheid van seizoenarbeiders met ernstig risico in Nederland: onderzoek

Gezondheid van seizoenarbeiders met ernstig risico in Nederland: onderzoek

Seizoens- en kortlopende contractarbeiders die naar Nederland komen om te werken, lopen door hun arbeidsomstandigheden een risico op ernstige lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen, een vragenlijst heeft gevonden.

Lange werkdagen, hoge productiviteitsdruk, zwaar lichamelijk werk en onzekerheid over huisvesting zorgen samen voor ‘een impact op de fysieke en mentale gezondheid op een schaal die we niet hadden verwacht’, zegt onderzoeker Inge Goorts van gezondheidsexpertisecentrum Pharos dat het onderzoek uitvoerde. het NRC.

Ongeveer 260 zogenaamde arbeidsmigranten uit Oost-Europa namen deel aan het onderzoek en onderzoekers spraken uitgebreid met tien van hen en met 18 professionals in de zorg en het maatschappelijk werk.

De gezondheid van werknemers is over het algemeen goed als ze aankomen, zegt Goorts, maar mensen ‘werken tot ze erbij neervallen’.

Lange werkdagen beperken sociale contacten na het werk, zo blijkt uit de enquête, en als werknemers ziek worden, nemen ze geen vrije tijd uit angst hun baan te verliezen of worden ze door hun werkgever onder druk gezet om op te komen dagen.

Veel werknemers zijn verzekerd via hun uitzendbureau dat stopt als ze hun baan verliezen, waardoor ze in feite geen medische hulp kunnen zoeken, zowel voor fysieke als mentale problemen.

Aanbevelingen

In een groot rapport dat in opdracht van de overheid is gepubliceerd en in 2020 is gepubliceerd, worden 50 aanbevelingen gedaan om de situatie van mensen die vanuit het buitenland naar Nederland komen om in de kassen of in de vleesindustrie te werken, te verbeteren.

Het rapport, van voormalig leider van de socialistische partij Emile Roemer, riep op tot de herinvoering van vergunningen voor agentschappen die arbeiders uit het buitenland binnenhalen. In het rapport van Roemer werd ook aanbevolen om bureaus te stoppen die huisvesting aanbieden als onderdeel van een arbeidscontract.

In plaats daarvan moeten seizoensarbeiders individuele huurcontracten krijgen, hun eigen kamers, en mogen ze maximaal een maand op het terrein blijven als ze hun baan verliezen.

Echter, tot nu toe er is niets gedaan door de overheid om de maatregelen uit te voeren.

Pharos zei dat de aanbevelingen van Roemer, zelfs als ze zouden worden aangenomen, niet ver genoeg zouden gaan om de gezondheidsrisico’s te voorkomen die het onderzoek aan het licht bracht. Er moet meer worden gedaan om ervoor te zorgen dat werknemers toegang hebben tot gezondheidszorg en om hen in hun eigen taal te informeren over hun recht op gezondheidszorg.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment