Gezichtsmaskers zijn terug, meer thuiswerken, omdat Nederlanders anti-Covid-regels terugbrengen

Gezichtsmaskers zijn terug, meer thuiswerken, omdat Nederlanders anti-Covid-regels terugbrengen

Nederland neemt nieuwe maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen om de sterke stijging van het aantal nieuwe gevallen te keren, en er zijn ook strengere regels in de pijplijn als er geen verbetering komt.

De nieuwe plannen werden dinsdagavond op een persconferentie door ministers geschetst, kort nadat ambtenaren het risiconiveau hadden verhoogd naar ‘ernstig’ nu het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames per dag boven de 100 ligt.

Hoewel social distancing niet verplicht wordt, is het wel het ‘dringende advies’ van de regering, zei premier Mark Rutte dinsdagavond op een persconferentie.

Mensen worden ook aangespoord om ten minste de helft van hun werkweek thuis door te brengen en reizen in de spits te vermijden. Ongeveer 12% van de nieuwe gevallen van coronavirus is terug te voeren op het werk.

Vanaf 6 november is een geldige coronaviruspas verplicht op caféterrassen, bij musea en bij amateursportevenementen voor 18-plussers, maar Sinterklaasoptochten zijn vrijgesteld, aldus Rutte.

Mondkapjes worden ook weer verplicht in alle openbare gebouwen en winkels, maar ook op treinstations en luchthavens. Studenten zullen ook maskers moeten dragen wanneer ze zich tussen de lessen verplaatsen, en ze zullen ook worden teruggebracht voor mensen die werken in contactberoepen zoals kappers, maar niet voor sekswerkers.

Mondkapjes zijn niet verplicht op plaatsen waar coronapasjes nodig zijn.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei dat volksgezondheidsinstituut het RIVM verwacht dat het aantal coronaviruspatiënten op de ic-afdelingen medio december het dubbele zal zijn van het huidige totaal.

‘We kunnen niet toestaan ​​dat het aantal Covid-patiënten te veel toeneemt’, zei hij. ‘Hoe meer handen Covid-patiënten behandelen, hoe minder er zijn voor andere soorten zorg’, zei hij. ‘De meeste patiënten zijn niet ingeënt, en als ze dat wel waren geweest, hadden ze daar ook niet hoeven te zijn. En anderen zullen moeten wachten op bijvoorbeeld een nieuwe heup.’

Volgende stap

Als de nieuwe maatregelen niet direct effect hebben, zal het kabinet ook doorgaan met plannen om werkgevers in staat te stellen van personeel te eisen dat ze een geldige coronaviruspas hebben en het QR-codesysteem in te voeren in niet-essentiële winkels en andere plaatsen.

Het systeem zou ook breder kunnen worden ingevoerd in specifieke dorpen en gebieden met een groot aantal besmettingen en een lage vaccinatiegraad.

De beslissing over het al dan niet invoeren van strengere regels zal voor 12 november, wanneer er een nieuwe persconferentie is, worden genomen.

ziekenhuizen

‘We gaan kijken naar de ziekenhuisontwikkelingen.. en dat betekent mensen die al besmet zijn’, zei Rutte. ‘Ook gaan we kijken naar specifieke data, hoeveel mensen van de weg gaan, wat er in het afvalwater zit etc… en wat dat zegt over ons gedrag. Als we ons aan de nieuwe aanbevelingen houden, komt het wel goed.’

De Jonge deed ook een direct beroep op de camera op mensen die niet zijn ingeënt en spoorde hen aan om te heroverwegen. ‘Stel je vragen, je bent altijd welkom om ze te stellen,’ zei hij. ‘Denk er nog eens over na, doe het voor jezelf, voor je buurman, voor je oma.’

Het kabinet is niet van plan om specifieke maatregelen in te voeren voor mensen die nog niet zijn ingeënt en die volgens Rutte vrij kunnen deelnemen aan de samenleving als ze zich laten testen.

‘Zeggen dat je niet naar binnen mag’ [because you are not vaccinated] zit niet in onze plannen, maar je kunt het in de toekomst ook niet uitsluiten’, aldus Rutte.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment