Gevallen van coronavirus voorbij 100.000, meer patiënten in ziekenhuis

Gevallen van coronavirus voorbij 100.000, meer patiënten in ziekenhuis

Volgens de laatste cijfers van het RIVM zijn er voor het eerst meer dan 100.000 positieve coronavirus-tests geregistreerd in een periode van 24 uur.

De volksgezondheidsinstantie registreerde 112.278 bevestigde gevallen op maandagochtend, het oude record van de dag ervoor met meer dan 35.000 verslaan. Het cijfer is ook 74% hoger dan het totaal van afgelopen maandag.

Meer dan de helft van alle afgenomen testen (54%) was de afgelopen week positief, terwijl op zaterdag het aandeel voor het eerst boven de 60% lag.

Het aantal ziekenhuispatiënten steeg met 90 tot 1.247, het hoogste niveau in twee weken. De afgelopen week werden gemiddeld 147 patiënten per dag opgenomen in het ziekenhuis met een besmetting met het coronavirus.

Op de intensive care-afdelingen, waar momenteel 212 coronaviruspatiënten liggen, is de stijgende trend nog niet te zien. In de afgelopen week is het aantal met 19% gedaald.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment