Gevallen van coronavirus stabiel, maar ziekenhuisopnames stijgen weer

Gevallen van coronavirus stabiel, maar ziekenhuisopnames stijgen weer

In de 24 uur tot woensdagochtend zijn in totaal 6.945 nieuwe gevallen van coronavirus gemeld bij het RIVM.

Dat zijn er 142 meer dan op dinsdag en betekent dat het gemiddelde aantal positieve tests in de afgelopen week met 13% is gestegen ten opzichte van de voorgaande periode van zeven dagen.

Het RIVM zei ook dat het coronavirus nu is vastgesteld in 73 verschillende verpleeghuizen, tegen 33 een week geleden. Ministers hadden gezegd dat de toename van infecties, die momenteel wordt gedomineerd door jongeren onder de 30, zich zou verspreiden naar oudere generaties.

In totaal worden nu 428 mensen behandeld in het ziekenhuis, waarvan 65 nachtopnames. Van hen liggen er 106 op de intensive care.

Het aantal ziekenhuisopnames is de afgelopen drie dagen met meer dan 50 per dag gestegen.

Ondertussen heeft een reeks DDoS-aanvallen het voor sommige mensen onmogelijk gemaakt om hun testresultaten te achterhalen, een afspraak te maken voor een test of een vaccinatie en eerdere afspraken te controleren, heeft de regionale gezondheidsraad GGD GHOR bevestigd.

In sommige gevallen bellen de gezondheidsraden nu mensen om hun resultaten te laten weten, aldus de organisatie.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment