Gevallen van coronavirus onder de 14.000, maar Omicron maakt zich zorgen

Gevallen van coronavirus onder de 14.000, maar Omicron maakt zich zorgen

Het aantal positieve coronavirus-tests daalde maandag tot het laagste niveau in vier weken, met 13.844 gevallen gemeld in de afgelopen 24 uur.

De afgelopen week zijn er gemiddeld 17.376 gevallen per dag gemeld, een daling van bijna 20% ten opzichte van een week geleden.

Het gemiddelde positieve testpercentage, dat in het weekend opliep tot 24%, lag maandag iets lager op 23,7%.

Er liggen momenteel 2.768 coronaviruspatiënten in het ziekenhuis, 14 minder dan op zondag, waaronder 650 die op de intensive care worden behandeld, een daling van 12.

Ondanks de neerwaartse trend hebben virologen gewaarschuwd dat de Omicron-variant de komende weken waarschijnlijk een nieuwe opleving van infecties zal veroorzaken.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft opdracht gegeven de boostervaccin-campagne te versnellen nadat uit gegevens uit het VK bleek dat de variant al verantwoordelijk was voor 40% van de infecties in Londen.

‘De muur van immuniteit die we hebben opgebouwd, lijkt onvoldoende bescherming te bieden tegen Omicron. Maar we zien dat de variant vatbaar is voor de extra prik.’

Mensen geboren in 1957, 1958 en 1959 kunnen sinds maandagochtend een afspraak maken voor hun derde dosis, op voorwaarde dat ze minstens zes maanden geleden hun tweede prik hebben gehad.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment