Gevallen van coronavirus nemen snel toe, aantal patiënten neemt nog steeds af

Gevallen van coronavirus nemen snel toe, aantal patiënten neemt nog steeds af

Ruim 27.000 mensen testten de afgelopen 24 uur voor de vierde dag op rij positief op het coronavirus, blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM.

Het gemiddelde aantal dagelijkse gevallen gedurende zeven dagen is de afgelopen week met bijna 84% gestegen tot 27.244, terwijl 34% van alle genomen tests positief is. Maandagochtend werden 27.993 positieve tests gemeld, het op twee na hoogste cijfer ooit.

Het aantal patiënten in het ziekenhuis is zondag met 56 gestegen tot 1.535, maar is de afgelopen week met 12% gedaald.

Er liggen momenteel 405 coronaviruspatiënten op de intensive care, 17% minder dan een week geleden, van wie negen in Duitsland.

Het gemiddelde sterftecijfer is de afgelopen week gehalveerd van 35 per dag naar 17, waarvan acht op maandag. Om administratieve redenen worden er in het weekend doorgaans minder sterfgevallen geregistreerd.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment