Gesprekken beginnen over nieuwe coalitie Amsterdam, maar geldtekort is een groot probleem

Gesprekken beginnen over nieuwe coalitie Amsterdam, maar geldtekort is een groot probleem

Deze week beginnen de gesprekken over het vormen van een nieuwe linkse regering in Amsterdam na de gemeenteraadsverkiezingen, maar functionarissen hebben gewaarschuwd dat de hoofdstad met een grote financiële crisis wordt geconfronteerd.

Partij van de Arbeid (PvdA), GroenLinks en D66 zijn in principe van plan om samen te werken, maar geldgebrek dwingt hen tot moeilijke beslissingen over de komende vier jaar, Parool gemeld in het weekend.

Topambtenaren waarschuwden vorige week dat de stad niet alleen minder te besteden heeft dan gehoopt, maar dat de mogelijkheden om te bezuinigen beperkt zijn.

Op korte termijn zijn de inkomsten uit lokale belastingen dit jaar met 65 miljoen euro gedaald volgens de prognoses, 50 miljoen euro aan geplande besparingen van de vorige regering zijn niet uitgekomen en stijgende rentetarieven zullen ook de prijs van lenen verhogen, zeggen de ambtenaren.

In totaal, zeggen de ambtenaren, kampt de stad met een tekort van zo’n € 500 miljoen.

Het Parool heeft een aantal opties geïdentificeerd die openstaan ​​voor het volgende gemeentebestuur. Het gaat bijvoorbeeld om het terugdringen van de uitgaven voor het renoveren van afbrokkelende grachten en bruggen, zodat auto’s, maar geen vrachtwagens, er gebruik van kunnen maken.

Maar wethouders kunnen ook bezuinigen op plannen om woningen te isoleren en andere groene ambities af te bouwen. Ze zouden ook de parkeertarieven en toeristen- en andere belastingen kunnen verhogen, en kunnen bezuinigen op maatregelen om armoede te verlichten en ongelijkheid te verminderen.

Ook prestigieuze projecten, zoals een nieuwe fietsbrug over het IJ en de verlenging van de metro naar de luchthaven Schiphol, kunnen on hold worden gezet.

Een andere optie die volgens het Parool op tafel ligt, is de privatisering van het gemeentelijk waterschap Waternet om geld op te halen.

Hoewel GroenLinks en de PvdA geen voorstander zijn, wijst de krant erop dat beide partijen vorig jaar wel hebben ingestemd met de verkoop van de stadsafvalverbrandingsinstallatie AEB, die nu in Chinese handen is.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment