Geregistreerde seksuele misdrijven stegen met 25% nadat The Voice-schandaal uitbrak: AD

Geregistreerde seksuele misdrijven stegen met 25% nadat The Voice-schandaal uitbrak: AD

Het aantal aangiften van seksuele misdrijven bij de politie is met meer dan 25% gestegen sinds de De stem van Holland seksschandaal brak, de AD gemeld op dinsdag.

In totaal ontving de politie in de eerste drie maanden van dit jaar 4.000 meldingen, 1.100 meer dan in dezelfde periode in 2021. Het gaat onder meer om verkrachting, aanranding, incest, misbruik van minderjarigen en grooming, aldus het AD.

Vorig jaar als geheel steeg het aantal meldingen met 800 tot 12.800 in vergelijking met 2020 en de nieuwe cijfers laten zien dat de stijging versnelt, aldus het AD.

[banner[banner

Dat zegt politie-expert Lidewijde van Lier tegen het AD De stem onthullingen kunnen anderen hebben aangemoedigd om naar voren te komen.

‘Veel mensen die een nare ervaring hebben gehad, lijken geraakt te zijn door dit nieuws en willen nu weten dat het ook niet goed is wat hen is overkomen,’ zei ze.

De stijging van het aantal meldingen komt op een moment van politietekorten, en advocaten zeggen dat een wachttijd van 18 maanden voordat een onderzoek plaatsvindt geen uitzondering is. De regering verhoogt de uitgaven voor de politie om de politieaantallen te vergroten.

Op maandag zei de politie dat ze zijn formeel onderzoek naar vijf gevallen het betrekken van publieke figuren die betrokken zijn bij De stem.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment