Gemeenteregister verlaagt beschikbaarheid vakantiewoningen in Amsterdam

Gemeenteregister verlaagt beschikbaarheid vakantiewoningen in Amsterdam

Verhuurbedrijf Airbnb is 80% van zijn adressen in Amsterdam kwijtgeraakt door de introductie van nieuwe regels die eigenaren verplichten zich te registreren bij de gemeente, de Volkskrant maandag gemeld.

Op 28 maart stonden er 16.648 woningen in de hoofdstad te huur via het platform, maar dat totaal was op 4 oktober gedaald tot 2.924, aldus de Volkskrant.

In totaal zijn er nu 4.128 accommodaties in Amsterdam op vakantieverhuurplatforms, waaronder Booking.com en Tripadvisor. Verhuurders zijn beperkt tot 30 dagen huur per jaar en maximaal vier gasten.

Wie de regels overtreedt, kan vanaf volgend jaar een boete krijgen van maximaal € 21.000.

Particuliere woningeigenaren in Amsterdam hadden tot begin oktober de tijd om hun woning als potentiële vakantieverhuur aan te melden bij de gemeente.

De stad hoopt dat de maatregel het probleem van overtoerisme zal helpen verminderen en meer woningen op de gewone huurmarkt zal vrijgeven.

Airbnb, dat zich eerder had verzet tegen pogingen om het aantal huurdagen te beperken, vertelde de krant dat het op vrijwillige basis alle Amsterdamse adressen zonder registratienummer van haar website had verwijderd.

De rijksoverheid is ook werken aan wetgeving waardoor gemeenten meer bevoegdheden krijgen om vakantieverhuur binnen hun grenzen aan te pakken.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment