Gemeentebelastingen stijgen volgend jaar met gemiddeld 2,1%

Gemeentebelastingen stijgen volgend jaar met gemiddeld 2,1%

Gemeentebelastingen stijgen volgend jaar met gemiddeld 2,1%, na een stijging van 5% in 2020 en 2021, blijkt uit onderzoek van Vereniging van Eigenaren Vereniging van Eigenaren.

Huiseigenaren betalen in 2022 gemiddeld € 821 aan onroerendgoedbelasting en afvalverwerkingsheffingen, aldus de VEH. Het onderzoek is gebaseerd op de nieuwe tarieven die door 106 gemeenten worden geheven.

In zes gebieden, waaronder Hillegom en Lisse, gaat de onroerendgoedbelasting echter met meer dan 10% omhoog. Papendrecht voert de lijst aan met een stijging van 28%.

In 30 gemeentegebieden gaat de OZB omlaag, waarbij Schouwen-Duivenland in Zeeland de heffing met 8% verlaagt.

De verwijderingsbijdrage voor afval stijgt met gemiddeld 3,1%, aldus de VEH. Papendrecht voert opnieuw de lijst aan, met een tariefsverhoging voor meerpersoonshuishoudens van 28%.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment