Gelicentieerd marihuana-experiment mogelijk uitgesteld: NOS

Gelicentieerd marihuana-experiment mogelijk uitgesteld: NOS

Een Nederlands experiment met de gelicentieerde productie en verkoop van cannabis die dit najaar van start gaat, zal waarschijnlijk worden uitgesteld, omroep NOS zei donderdag.

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft de gemeenteraad laten weten dat er nog veel onduidelijkheden zijn die gladgestreken moeten worden en hoewel een woordvoerder van het ministerie van Justitie het woord ‘vertraging’ niet gebruikte, wees hij wel op de zware omstandigheden rond het experiment, aldus de NOS.

In totaal nemen 10 steden, maar niet de grote vier, deel aan het experiment dat tot doel heeft het grijze gebied tussen vergunde cannabiscafés of coffeeshops en de illegale drugshandel te verwijderen.

Onafhankelijk onderzoek beoordeelt de impact van een gesloten keten van plantage tot retail op criminaliteit en openbare orde.

Marcouch zei in zijn briefing dat het al duidelijk was in april, toen de 10 steden de ambtenaren van het ministerie ontmoetten, dat niet alle steden klaar zouden zijn om in het najaar deel te nemen en dat de startdatum van september/oktober niet gehaald zou worden.

In het bijzonder de telers die zijn geselecteerd meer tijd nodig hebben om marihuana en hasj van de verwachte variëteit en kwaliteit te produceren, zei Marcouch in zijn briefing.

Volgens het projectoverzicht zullen de 10 telers allemaal minstens 10 verschillende soorten marihuanaproducten moeten produceren en moet het thc-gehalte duidelijk op de verpakking worden vermeld.

Alle coffeeshops binnen de stadsgrenzen moeten meedoen aan het experiment, dat vier jaar duurt.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment