Gelekte coronavirusbeperkingen: meer QR-controles en bars om eerder te sluiten

Gelekte coronavirusbeperkingen: meer QR-controles en bars om eerder te sluiten

QR-codes zijn vereist om dierentuinen en attractieparken binnen te gaan, bars en restaurants moeten eerder sluiten en klanten moeten blijven zitten nadat de overheid vrijdag de coronavirusbeperkingen heeft aangescherpt, aldus berichten in de Telegraaf.

De krant zei dat het was verteld door bronnen dat de CoronaCheck-pas niet zou worden uitgebreid naar de werkplek of het hoger onderwijs. Ook andere maatregelen, zoals het weer verplicht maken van de 1,5 meter regel of reisbeperkingen, lijken niet aan de orde te zijn.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei dat nieuwe regels onvermijdelijk zijn vanwege de sterke stijging van het aantal ziekenhuisgevallen, die de afgelopen week met 25% zijn gestegen. Er liggen momenteel 1.647 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 319 op de intensive care, en Limburgse ziekenhuizen zeggen dat ze het punt naderen waar ze patiënten moeten selecteren voor behandeling.

De Jonge zei dat zorgverleners hun middelen beter moesten coördineren om ervoor te zorgen dat bedden beschikbaar waren voor Covid-19-patiënten. ‘Als de ziekenhuizen de beschikbaarheid beter spreiden, moet er meer ruimte komen voor coronaviruspatiënten’, zei hij.

Microbioloog Andreas Voss, lid van het adviserende Outbreak Management Team, zei dat de regering alle opties moest bekijken. Het OMT komt woensdagmiddag bijeen om te beslissen welke maatregelen het ministers moet aanbevelen.

‘Ik denk dat we de la met de maatregelen die we eerder hadden moeten heropenen’, zei hij. ‘Ik ben bang dat vertrouwen op het gezond verstand van mensen niet genoeg zal zijn.’

Voss suggereerde dat de introductie van het 2G-systeem, wat betekent dat alleen mensen met een vaccinatiebewijs de locaties kunnen betreden, een oplossing zou kunnen zijn. Het systeem is gebruikt in Duitsland en Oostenrijk, die beide de afgelopen dagen nieuwe records hebben gevestigd voor positieve coronavirus-tests.

‘Ik weet dat 2G werkt, maar als je alleen 2G in de samenleving hebt, krijg je het virus nog steeds rond’, zei Voss. ‘Maar je krijgt minder ziekenhuisopnames. Het enige probleem met het systeem is dat je mensen uitsluit.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment