‘Gehuil’ niet meer: ​​populaire weerman Piet Paulusma overleden

‘Gehuil’ niet meer: ​​populaire weerman Piet Paulusma overleden

Er komen huldebetuigingen binnen na het overlijden van de populaire weerman Piet Paulusma in het weekend. Paulusma, die 65 was, had al een tijdje kanker, maar hield zijn diagnose geheim.

Paulusma debuteerde in 1985 bij Omrop Fryslân, in zijn geboorteland Friesland, en stapte daarna door naar SBS6 waar hij 35 jaar lang elke dag het weer presenteerde vanaf een andere buitenlocatie. Hij eindigde elke uitzending met zijn handelsmerk jammeren (tot morgen in het Fries).

Paulusma werkte tot dagen voor zijn dood. ‘Hij was ongelooflijk dapper over zijn ziekte’, zegt Jan Slager, directeur van omroep Max waar het programma van Paulusma in 2020 een thuis vond. ‘Hij ging door zolang hij kon.’

Paulusma was een belangrijke promotor van zijn thuisprovincie en het Friese taal- en weerinstituut KNMI zei dat hij ‘een zeer gewaardeerde meteorologische partner’ was.

‘Hij was gedreven en vol passie voor zijn vak’, zegt NOS-weervrouw Willemijn Hoebert tegen de NOS.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment