Gegevensopslag Tesla bevat meer info dan gedacht, zeggen Nederlandse onderzoekers

Gegevensopslag Tesla bevat meer info dan gedacht, zeggen Nederlandse onderzoekers

rechercheurs bij de Nederlands forensisch instituut NFI zijn erin geslaagd het gegevensopslagsysteem van autofabrikant Tesla te ontsleutelen, waardoor aanvullende informatie wordt verstrekt die nuttig kan zijn voor onderzoekers van ongevallen.

Dat Tesla Motor ongevalgerelateerde data opslaat in een event data recorder was al bekend, maar de Nederlandse onderzoekers ontdekten volgens het NFI dat het systeem meer informatie opslaat dan gedacht.

Naast informatie over de werking van Tesla’s autopilot semi-autonome rijsysteem, registreert het systeem ook de voertuigsnelheid, de gaspedaalstand, de stuurhoek en het gebruik van de remmen.

‘Deze data bevatten een schat aan informatie voor forensisch rechercheurs en verkeersongevallenanalisten en kunnen helpen bij een strafrechtelijk onderzoek na een dodelijk verkeersongeval of een ongeval met letsel’, zegt Francis Hoogendijk, digitaal rechercheur bij het NFI.

Tesla heeft op afstand toegang tot de gegevens en wordt periodiek vanuit de auto naar de fabrikant gestuurd om het product te verbeteren of storingen te verhelpen. ‘Nu we weten wat voor data er uit een Tesla kan worden gehaald, kunnen we na een ongeval gerichter informatie opvragen’, zegt Hoogendijk.

Op dit moment levert Tesla op formeel verzoek informatie uit de datasystemen aan het OM.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment