Geen liefde verloren tussen Verstappen en Hamilton voorafgaand aan de confrontatie met Dubai

Geen liefde verloren tussen Verstappen en Hamilton voorafgaand aan de confrontatie met Dubai

Max Verstappen gaat de laatste Grand Prix-race van het seizoen in op punten met wereldkampioen Lewis Hamilton na een dramatische race in Saoedi-Arabië die eindigde in boze woorden van beide coureurs.

Verstappen zei dat hij onterecht was bestraft door de stewards, een keer tijdens de race en een keer daarna, waardoor hij een tijdstraf van 15 seconden kreeg.

Ondertussen beschuldigde Hamilton zijn rivaal ervan ‘zeker over de limiet’ te gaan na een reeks incidenten tijdens de race, waaronder een botsing waarbij zijn Mercedes een beschadigde voorvleugel opliep.

‘Ik ben veel verschillende karakters tegengekomen en er zijn er een paar aan de top die de limiet overschrijden. Regels zijn eigenlijk niet van toepassing, of ze bedenken de regels niet,’ hij zei.

In een Grand Prix die werd onderbroken door botsingen, kreeg Verstappen zijn eerste sanctie omdat hij van de baan ging toen hij Hamilton passeerde direct nadat de race in ronde 17 was herstart.

Twee herstarts

De race werd opnieuw stilgelegd vanwege een crash verderop in het veld, waarna Verstappen vanwege de illegale inhaalmanoeuvre de opdracht kreeg om vanaf de derde plaats te herstarten.

Maar het echte vlampunt kwam in ronde 37 toen de twee auto’s elkaar raakten nadat het Red Bull-team van Verstappen hem beval Hamilton te laten passeren omdat Verstappen van de baan was gelopen om zijn voorsprong vast te houden.

Verstappen remde af om de wereldkampioen voorbij te laten gaan en remde daarna harder, waardoor Hamilton achter hem aanreed en zijn voorvleugel beschadigde.

“Hij remde zo hard en ik ging bijna helemaal achter hem aan en schakelde ons allebei uit”, zei Hamilton. ‘Voor hem maakt het niet uit dat we niet allebei finishen. Voor mij moeten we allebei klaar zijn.’

‘Onregelmatig’ remmen

Verstappen beweerde dat hij het bevel opvolgde om Hamilton te laten passeren, maar na de race was hij… bestraft 10 seconden omdat de stewards oordeelden dat zijn remmen ‘grillig en daarmee de voornaamste oorzaak van de aanrijding.’

‘Ze zeiden dat ik de positie terug moest geven, en dus meteen toen ik dat op de radio hoorde, reed ik naar rechts, om aan te geven dat ik zou overstappen, en ik remde, schakelde terug en hij bleef gewoon achter me, ‘, aldus Verstappen. ‘Ik denk dat er een beetje een miscommunicatie was en dat hij me achterop reed.’

Hamilton beweerde dat het een tactische zet was om Verstappen in staat te stellen de leiding te herwinnen in de volgende bocht door het DRS-mechanisme in te schakelen.

Vijf ronden later verliet de Nederlander de baan toen Hamilton hem probeerde te passeren, waardoor hij een straf van vijf seconden kreeg van de stewards. Hamilton leek Verstappen vervolgens wijd te duwen toen hij eindelijk voorbij kwam in ronde 44 en won met 11,8 seconden.

Niveau op punten

Verstappen zei dat de straf onterecht was? en kostte hem de kans om de race te winnen, omdat hij de tijd op de baan niet kon inhalen. ‘Toen ze me vertelden dat ik de vijf seconden straf had, was het niet meer de moeite waard om te vechten omdat ik nooit een gat van vijf seconden zou trekken’, zei hij.

De uitkomst betekent: beide coureurs hebben 369,5 punten volgend weekend de laatste Grand Prix in Abu Dhabi ingaan, maar Verstappen leidt het kampioenschap dankzij negen races tot acht van Hamilton.

“We zijn nu gelijk op punten en ik denk dat dat natuurlijk heel spannend is voor het hele kampioenschap en de Formule 1 in het algemeen”, zei Verstappen. ‘Daar wordt beslist, dus hopelijk hebben we een goed weekend.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment