Geen extra sterfgevallen in laatste week van 2021, aangezien experts pleiten voor volledig onderzoek

Geen extra sterfgevallen in laatste week van 2021, aangezien experts pleiten voor volledig onderzoek

In de laatste week van het jaar stierven zo’n 3.500 mensen, ongeveer in lijn met de officiële voorspellingen, zei het nationale statistiekbureau CBS vrijdag.

Dit betekent dat, hoewel honderden meer mensen stierven dan in voorgaande weken was verwacht, er in de laatste week van het jaar geen extra doden waren, aldus het CBS.

In totaal stierven in december echter 4.300 mensen meer dan statistici hadden verwacht.

Het ‘overtollige sterfgevallen’-cijfer wordt beschouwd als een indicator van de verspreiding van het coronavirus en bereikte een piek tijdens de eerste golf van de pandemie, toen er in de 14e week van 2020 zo’n 2.000 meer doden vielen dan zou worden verwacht.

Op het coronavirus dashboard van de overheid staan ​​alleen mensen die een officiële test hebben laten registreren bij het RIVM en staat momenteel op 21.041Het CBS verzamelt overlijdensakten, waarin huisartsen de doodsoorzaak registreren, en deze gegevens worden door de overheid beschouwd als ‘de meest nauwkeurige’ sterftecijfers door het coronavirus.

Het statistiekbureau heeft nu onderzoek gedaan naar de oorzaken van overlijden tot eind augustus en concludeerde dat er op dat moment sinds het begin van de pandemie in ieder geval 32.054 mensen zijn overleden aan het coronavirus in Nederland.

Grondig onderzoek

Experts schrijven in de Volkskrant eerder deze week hebben er bij de regering op aangedrongen onafhankelijk onderzoek te doen naar de oversterfte, rekening houdend met demografische gegevens (zoals leeftijd, geslacht, BMI), sociaaleconomische gegevens (zoals inkomen), vaccinatiestatus, bijwerkingen en alle gegevens over eventuele ziekenhuisopnames.

‘Tot nu toe heeft de overheid deze gegevens niet beschikbaar gesteld, waardoor onderzoek naar de sterfgevallen onmogelijk is’, zeggen kansexpert Ronald Meester en gezondheidseconoom Eline van den Broek – Altenburg.

Dit onderzoek is nodig om vast te stellen wat de klinische oorzaken zijn van de oversterfte, wat het effect is van de coronamaatregelen, of bepaalde groepen in de samenleving onevenredig worden getroffen en hoe Nederland ‘presteert’ ten opzichte van onze buurlanden.’

‘Het is mogelijk dat een deel van de oversterfte onverklaard blijft, maar we moeten er alles aan doen om er zoveel mogelijk van te begrijpen’, zeiden ze.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment