Fusie vakantiepark Landal Roompot moet nader worden beoordeeld: ACM

Fusie vakantiepark Landal Roompot moet nader worden beoordeeld: ACM

De Nederlandse concurrentiewaakhond ACM heeft besloten dat er meer onderzoek nodig is naar de voorgenomen overname van vakantieparkbedrijf Landal GreenParks door branchegenoot Roompot.

Roompot zei in juni van plan te zijn Landal over te nemen, dat 100 parken heeft in negen verschillende landen. Door de deal krijgt Roompot 300 parken in 11 landen, met in totaal 32.000 vakantiehuizen.

De ACM zei maandag dat de voorgenomen overname ertoe kan leiden dat Roompot en Landal een te sterke positie krijgen op de markt voor vakantieparken in Nederland.

Daarnaast zijn Roompot en Landal de belangrijkste aanbieders van verhuur-, marketing- en beheerdiensten voor vakantieparken in eigendom van derden. Ook dit verdient nader onderzoek om te beoordelen of Roompot en Landal in staat zijn de prijzen van deze diensten te verhogen of de kwaliteit ervan te verlagen, aldus de ACM.

Als de twee bedrijven besluiten door te gaan met de fusie, moeten ze nu een vergunning aanvragen. De ACM stelt vervolgens formeel onderzoek in om te beoordelen wat de gevolgen zijn voor consumenten.

‘De hamvraag is hoeveel concurrentiedruk Roompot en Landal momenteel op elkaar uitoefenen’, aldus de ACM, ‘en welke concurrentiedruk Roompot en Landal ervaren van andere exploitanten van vakantieparken en vakantieaccommodaties.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment