Fundamentalistische protestanten winnen slag om Urk

Fundamentalistische protestanten winnen slag om Urk

Op het hardnekkig protestantse voormalige eiland Urk heeft de fundamentalistische SGP de strijd van de christelijke partijen gewonnen.

De SGP, die haar website op zondag sluit en van mening is dat Nederland ‘geheel op basis van de verordeningen van God’ moet worden bestuurd, steeg 12 procentpunten en pakte zes zetels in de 19-koppige raad.

De ChristenUnie, ook een fundamentalistische protestantse partij maar links op sociaal gebied, kromp negen procentpunten tot 13%, terwijl ook het CDA de steun verloor. Lokale partij Hart voor Urk treedt toe tot de CU en CDA met elk drie zetels in de raad.

Lokale experts zeggen dat de ChristenUnie is gehamerd vanwege haar steun voor de coronavirusstrategie van de regering.

Urk heeft minder gevaccineerde inwoners dan enig ander deel van Nederland en de politie werd meerdere keren opgeroepen om mee om te gaan rellen jongeren tijdens de lockdown. Het lokale testcentrum werd ook verwoest bij een brandstichting.

Ondanks de religieuze ondertoon suggereerde een regeringsrapport in 2019 ook dat Urk een broeinest is van misdaad, waarbij vaak hele families betrokken zijn. Volgens het rapport van de regionale misdaadinformatie-eenheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken, RIEC, zijn eilandbewoners betrokken bij cocaïnesmokkel, witwassen van geld en uitbuiting van arbeiders in de lokale visverwerkende industrie.

Urk was een eiland tot 1939, toen de Afsluitdijk het van de zee afsneed, waardoor de lokale visserij zich moest aanpassen.

Bijbelgordel

Landelijk heeft de SGP zo’n 30 zetels gewonnen in Bible Belt-steden en is ook de grootste in het Zeeuwse Veere. ‘Ik ben ontzettend blij dat de SGP op zoveel plekken groeit’, zegt partijleider Kees van der Staaij op Twitter.

Ondanks het verzet van het SCP tegen de betrokkenheid van vrouwen bij de politiek, zijn drie van de 230 gemeenteraadsleden van de partij nu vrouw – ze vertegenwoordigen de door de kerk gedomineerde groep in Vlissingen, Noordoostpolder en Dordrecht.

In 2012 beval het Nederlandse Hooggerechtshof en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens de partij om vrouwen het recht te geven als parlementslid en raadslid.

De SGP stapte naar het Europese Hof nadat de Nederlandse Hoge Raad in 2010 oordeelde dat de partij vrouwen moet toestaan ​​zich verkiesbaar te stellen en dat de staat de plicht heeft om ervoor te zorgen dat ze dit recht in de praktijk hebben.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment