Frankrijk stopt Britten met transitoreizen om terug te keren naar Nederlandse huizen

Frankrijk stopt Britten met transitoreizen om terug te keren naar Nederlandse huizen

Britse functionarissen zoeken ‘dringend’ opheldering over nieuwe reisbegeleiding die lijkt te suggereren dat Britse onderdanen die in Nederland of elders in de EU wonen, niet door Frankrijk kunnen rijden om naar huis terug te keren.

De Eurotunnel-shuttleservice vanuit Calais is populair bij Britten die tussen Groot-Brittannië en Nederland reizen, vooral tijdens de coronaviruspandemie.

Het is vooralsnog onduidelijk hoeveel Britse onderdanen die in Nederland wonen getroffen zijn of hoeveel bezoekers mogelijk niet terug kunnen naar het VK. De Britse ambassade in Den Haag zei echter te weten dat ‘sommige Britse onderdanen die vanuit het VK via Frankrijk naar huis willen terugkeren, moeilijkheden ondervinden’.

‘We zijn dringend op zoek naar opheldering van de Franse regering’, zei de ambassade op sociale media.

De Franse regering verbood op 18 december alle Britse staatsburgers om naar Frankrijk te reizen, tenzij er een zeer dwingende reden om dit te doen, vanwege de sterke stijging van het aantal gevallen van coronavirus in het VK.

Wat de huidige chaos heeft veroorzaakt, is nog steeds onduidelijk, maar het lijkt voort te komen uit een tweet van de Shuttle-organisatie die woensdag zei dat nieuwe regels betekenden dat Britse staatsburgers niet langer over de weg door Frankrijk kunnen reizen om hun EU-land van verblijf te bereiken.

Een woordvoerder van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken vertelde toen: persbureau AFP dat het zijn lijst van dwingende redenen die Britten in staat stellen naar Frankrijk te reizen niet had gewijzigd, maar dat het hun aanvraag door de grenspolitie had verduidelijkt.

‘Het lijkt logisch om ze te beschouwen als alle andere burgers van derde landen en om hun doorreis naar een ander EU-land niet toe te staan’, zei de functionaris tegen AFP.

De Britse ambassade in Parijs zei ook dringend opheldering te vragen.

Ben je getroffen en wil je je verhaal delen? Neem contact op met redactie@dutchnews.nl

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment