Frankrijk heft transitverbod tijdelijk op, zodat Britten naar huis naar NL

Frankrijk heft transitverbod tijdelijk op, zodat Britten naar huis naar NL

Franse functionarissen hebben bevestigd dat ze tijdelijk de wetgeving opheffen die Britse onderdanen die in Nederland of elders in de EU wonen, verhinderde om door Frankrijk te rijden om naar huis terug te keren.

‘In de loop van het nieuwe jaar zijn beperkende maatregelen opgeschort, waardoor Britse onderdanen die op doorreis zijn door Frankrijk, naar hun huizen in de EU kunnen terugkeren. Andere Covid-maatregelen blijven van toepassing’, aldus de Britse ambassade in Frankrijk.

De Eurotunnel-shuttleservice vanuit Calais is populair bij Britten die tussen Groot-Brittannië en Nederland reizen, vooral tijdens de coronaviruspandemie.

Het is onduidelijk hoeveel Britse onderdanen die in Nederland wonen getroffen zijn door het transitverbod, dat aan de grensposten werd gehandhaafd.

De Britse ambassade in Den Haag zei donderdag echter te weten dat ‘sommige Britten die vanuit het VK via Frankrijk naar Nederland willen terugkeren, moeilijkheden ondervinden’.

De Franse regering verbood op 18 december alle Britse staatsburgers om naar Frankrijk te reizen, tenzij er een zeer dwingende reden om dit te doen, vanwege de sterke stijging van het aantal gevallen van coronavirus in het VK.

Tijdelijk

Dat vertelde een woordvoerder van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken De lokale dat een groot aantal Britse onderdanen die in een EU-land wonen te goeder trouw naar het VK zijn gereisd voor de feestdagen.

‘Er zijn instructies van tolerantie gestuurd naar politieagenten aan de grenzen met het Verenigd Koninkrijk, zodat deze onderdanen na deze kerst- en nieuwjaarsperiode door Frankrijk kunnen reizen om hun verblijfplaats in een land van de Europese Unie te bereiken.’

Het was niet duidelijk hoe lang de tolerantieperiode zal duren, maar mensen die hun huis in de EU hebben, wordt geadviseerd om reistickets te bewaren waaruit blijkt dat hun datum van binnenkomst in het VK vóór 31 december 2021 ligt, aldus de nieuwswebsite.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment