Frankrijk, Duitsland voeren nieuwe regels in voor toeristen uit Nederland

Frankrijk, Duitsland voeren nieuwe regels in voor toeristen uit Nederland

Vakantiegangers uit Nederland die van plan zijn om tijd in Frankrijk door te brengen, moeten bij binnenkomst in het land een negatieve coronavirus-test kunnen laten zien die niet ouder is dan 24 uur, tenzij ze volledig zijn gevaccineerd, de Franse autoriteiten hebben besloten.

Testcertificaten worden ook gecontroleerd op luchthavens, treinstations en aan snelweggrenzen. Eerdere tests konden tot 72 uur oud zijn.

De nieuwe vereiste is ook van toepassing op mensen uit Groot-Brittannië, Cyprus, Spanje, Portugal en Griekenland en volgt de bijgewerkte versie van de coronavirusrisicokaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding.

Nederland kleurde rood op de nieuwste versie van de kaart, die donderdag werd gepubliceerd.

Ook Duitsland heeft Nederland aangemerkt als ‘at risk’-land. Vanaf zondag moet iedereen die de afgelopen 10 dagen in Nederland is geweest om registreer hun bezoek online en download een formulier dat ze op verzoek aan de politie moeten tonen.

Bovendien moeten mensen die niet volledig zijn gevaccineerd, ofwel 10 dagen in quarantaine gaan, ofwel bewijzen dat ze recentelijk coronavirus hebben gehad of negatief zijn getest.

Toeristen

Senior adviseur van de Wereldgezondheidsorganisatie, Catherine Smallwood, zei in een interview in het AD op zaterdag dat toeristen zich ervan bewust moeten zijn dat ze het coronavirus kunnen verspreiden als ze naar het buitenland reizen, met name in landen waar de vaccinatiegraad niet hoog is.

Landen als Nederland met een hoog besmettingspercentage hebben een verantwoordelijkheid naar andere landen, zei ze. ‘Toeristen mogen niet de bron worden van verspreiding van de ziekte’, zei ze tegen de krant.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment