Frank de Boer stopt als bondscoach Nederland na debacle EK 2020

Frank de Boer stopt als bondscoach Nederland na debacle EK 2020

Frank de Boer tijdens Euro 2021. Foto: AFP / Kenzo Tribouillard

De loopbaan van Frank de Boer als coach van het Nederlands herenvoetbalteam is ruim twee dagen na de 2-0-nederlaag tegen Tsjechië op Euro 2020.

De Boer zei dat hij na de nederlaag van zondag in de tweede ronde tegen de ongeduldige Tsjechen de tijd zou nemen om over zijn toekomst na te denken, maar dinsdag zei de KNVB dat hij in onderling overleg zou vertrekken.

De 51-jarige werd afgelopen september aangesteld nadat Ronald Koeman stopte om de leiding te nemen bij Barcelona. De Boer had de leiding over 15 wedstrijden en begon met een 1-0 nederlaag tegen Mexico afgelopen oktober en inclusief een 4-2 verlies in de WK-kwalificatie tegen Turkije in Istanbul.

De ploeg won alle drie de groepsfaseduels op Euro 2020, die werden gespeeld in Amsterdam, maar kwam los nadat verdediger Matthijs de Ligt vroeg in de tweede helft vroeg in de tweede helft van het veld werd gestuurd voor hands tegen Tsjechië.

De KNVB zei dat het besluit van de coach om te stoppen tijdens een vergadering is genomen met directeur voetbal, Nico-Jan Hoogma, en de zaakwaarnemer van De Boer, Guido Albers, dinsdagmiddag.

‘Vooruitlopend op de beoordeling heb ik besloten niet verder te gaan als bondscoach’, zegt De Boer. ‘Het doel is niet gehaald, dat is duidelijk.

‘Toen ik in 2020 werd benaderd als bondscoach vond ik het een eer en een uitdaging, maar ik was me er ook van bewust onder welke druk ik zou komen te staan ​​zodra ik werd aangesteld.

‘De druk nam toe, wat voor mij en voor het team geen gezonde situatie is als ze zich voorbereiden op een belangrijke wedstrijd voor het Nederlandse voetbal op weg naar WK-kwalificatie.’

De verwachting is dat er voor Oranje’s volgende WK-kwalificatiewedstrijd op 1 september op weg naar Noorwegen een opvolger wordt aangesteld.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment