FNV stapt terug naar rechtbank om Uber te dwingen chauffeurs in dienst te nemen

FNV stapt terug naar rechtbank om Uber te dwingen chauffeurs in dienst te nemen

Vakbond FNV moet naar de rechter stappen in een poging om online taxidienst Uber te dwingen chauffeurs als werknemers te gaan behandelen.

In september, rechters in Amsterdam oordeelde dat chauffeurs voor Uber zijn werknemers van het bedrijf en zouden onder de cao van de taxibranche moeten vallen.

Sindsdien heeft Uber echter geen actie ondernomen, aldus de vakbond. ‘Elke keer dat Uber een uitweg zoekt en vertraging veroorzaakt’, zegt FNV-onderhandelaar Amrit Sewgobind tegen de Financiële krant. ‘We hebben er genoeg van, en hopelijk de rechtbank ook.’

Ten tijde van de eerdere zitting heeft de rechtbank Uber niet gedreigd met een boete wegens niet-naleving.

Uber gaat in beroep tegen die uitspraak. ‘We zijn teleurgesteld over deze beslissing omdat we weten dat de overgrote meerderheid van de chauffeurs onafhankelijk wil blijven’, zei Maurits Schönfeld, de algemeen directeur van Uber voor Noord-Europa destijds.

De NRC meldde eerder deze week dat Uber de juridische kosten heeft betaald van een nieuwe stichting opgericht door een groep chauffeurs die onafhankelijk willen blijven. Het bedrijf heeft ook betaald voor een communicatie-expert om hen te helpen, aldus de krant.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment