FIOD ontmantelt ‘grootste illegale sigarettenfabriek’ gevonden in NL

FIOD ontmantelt ‘grootste illegale sigarettenfabriek’ gevonden in NL

De recherche van de Belastingdienst, FIOD, heeft ‘de grootste illegale sigarettenfabriek’ die ooit in dit land is gevonden, ontmanteld.

De fabriek werd eerder deze week ontdekt tijdens een routinematige douanecontrole van een magazijn in Herkenbosch, bij Roermond.

De inspecteurs troffen verschillende machines aan om sigaretten te maken en naar schatting 140.000 kilo tabak. Het bedrag vertegenwoordigt tussen de € 20 en € 25 miljoen aan gederfde belastinginkomsten.

‘Het is de eerste keer dat een fabriek van deze omvang is gevonden’, zegt een FIOD-woordvoerder tegen de omroep NOS. ‘Dat merken we aan de manier waarop de fabriek was georganiseerd, maar ook aan de enorme hoeveelheid tabak. De hele tijd kwamen en gingen vrachtwagens.’

De tekst op de pakjes was in het Engels en men denkt dat de sigaretten werden gemaakt voor de Britse markt waar sigaretten veel duurder zijn, aldus de woordvoerder.

Er zijn geen arrestaties verricht. De exploitanten van de fabriek vluchtten vlak voor de inval, meldt de lokale omroep 1Limburg.

Zowel de machines als de tabak zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

winst

FIOD-functionarissen zetten drie illegale sigarettenfabrieken buiten werking in 2021, die miljoenen sigaretten had geproduceerd.

De enorme winsten die worden gegenereerd door de handel in illegale sigaretten en tabak creëren crimineel kapitaal en ontnemen de overheid belastinginkomsten, aldus de FIOD.

Het leidt ook tot oneerlijke concurrentie en ondermijnt het Nederlandse beleid om roken te ontmoedigen, zeggen ambtenaren.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment