Feyenoord laat plannen voor bouw nieuw stadion vallen vanwege stijgende kosten

Feyenoord laat plannen voor bouw nieuw stadion vallen vanwege stijgende kosten

Voetbalclub Feyenoord heeft een controversieel project om een ​​nieuw stadion te bouwen na tien jaar wikken en wegen geschrapt vanwege stijgende kosten, aldus de clubdirecteur.

Het stadion zou onderdeel zijn van een woningbouwproject aan de Maas genaamd Feyenoord City, maar donderdag maakte de club bekend het stadionplan te hebben afgeblazen en de Kuip te blijven gebruiken. Plannen om dat stadion, dat dateert uit 1937, te renoveren gaan nu ook niet door.

Feyenoord-directeur Dennis te Kloese zei dat de club onvoldoende financiële reserves had en dat de prijs van bouwmaterialen ‘door het dak was gegaan’. Ook de hypotheekrente schiet omhoog’, zei Smorenburg tegen a persconferentie op donderdag.

Feyenoord had gehoopt dat het nieuwe stadion zou helpen de club in dezelfde financiële competitie te brengen als Ajax en PSV, maar heeft gezegd dat het zich nu ‘volledig op het voetbal zal concentreren’.

‘Succes op het veld is de basis voor financieel succes’, zegt financieel directeur Pieter Smorenburg. ‘We gaan ver in de Europese competitie en dat levert betere transferresultaten op.’

Feyenoord heeft de halve finales van de Conference League gehaald, maar dat is veel minder lucratief dan de Champions League die concurrent Ajax tientallen miljoenen euro’s aan prijzengeld en transfers heeft opgeleverd.

Het besluit maakt een einde aan wat vanaf het begin een controversieel project was. Fans waren altijd tegen het nieuwe stadion waarvan ze vreesden dat het te duur zou zijn en de sfeer van de wedstrijden zou veranderen.

Het is vooralsnog onduidelijk wat het besluit van Feyenoord betekent voor de rest van de ontwikkeling, waarbij het rivierengebied compleet opgewaardeerd moet worden, compleet met duizenden woningen, kantoren en winkels.

Afgelopen november stemden raadsleden om door te gaan met de ontwikkeling, ondanks de vertragingen in het stadionplan. Ook de Raad van State moet nog zijn goedkeuring geven.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment