Ferrero roept Kinder Surprise-chocolade terug voor salmonella-angst

Ferrero roept Kinder Surprise-chocolade terug voor salmonella-angst

Banketbakkerij Ferrero roept een aantal verschillende producten uit de Nederlandse winkelschappen terwijl de salmonella-angst zich over Europa verspreidt.

Het bedrijf heeft zijn Kinder Surprise-chocolade-eieren en andere items in Groot-Brittannië, België en verschillende andere landen al teruggeroepen, maar heeft de terugroepactie nu naar Nederland gebracht nadat werd bevestigd dat twee kinderen besmet waren.

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding heeft geregistreerd op: minstens 134 gevallen in zeven verschillende EU-landen, waaronder de twee in Nederland. Bij beide zouden kinderen onder de vijf jaar betrokken zijn.

Het bedrijf benadrukt dat geen van zijn producten besmet is bevonden, maar dat de veiligheid van de consument de hoogste prioriteit heeft. Alle producten in de terugroepactie zijn gemaakt in de fabriek van het bedrijf in Aarlen in België.

Meer dan 60 mensen in Groot-Brittannië zouden salmonella hebben opgelopen door het eten van de chocolade en 26 gevallen worden in België zelf onderzocht.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment