Extreemrechtse partij FvD komt dichter bij het opzetten van eigen scholen

Extreemrechtse partij FvD komt dichter bij het opzetten van eigen scholen

Plannen van extreemrechtse partij Forum voor Democratie om in het hele land drie tot vijf basisscholen op te richten komen dichterbij, de NRC gemeld op donderdag.

Het FvD-schoolplan is onderdeel van de partijstrategie om creëer een parallelle samenlevingForumland genaamd, met een eigen munteenheid, vakantieparken en zelfs een datingapp.

De partij heeft nu een website gelanceerd die haar ‘Renaissance-scholen’ promoot, die ouders een vergoeding van maximaal € 3.600 per jaar in rekening zal brengen.

Provincieraadslid Ralf Dekker van Noord-Holland zegt dat zo’n 9.000 partijleden en vrijwilligers interesse hebben getoond in de scholen, die een combinatie zullen bieden van ‘nieuwe stijl’ en klassiek onderwijs, inclusief leren uit het hoofd.

Op de website staat dat de taal- en rekennormen op school ‘catastrofaal dalen’. Het onderwijs, zegt het, wordt verstoord door rages zoals ‘iPad-scholen, voortijdige seksuele voorlichting, klimaathysterie en coronaviruspaniek’ en wordt ongepast beïnvloed door zowel de nationale overheid als de EU.

In januari werd een stichting opgericht om de scholen te leiden en de schoolinspecteurs moeten nu het plan controleren om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de wettelijke verplichting om kinderen te leren over en respect voor ‘de basiswaarden van een democratische staat’.

De financiering zal echter waarschijnlijk een probleem zijn, aangezien particuliere scholen in Nederland doorgaans tussen de € 14.000 en € 20.000 per jaar vragen. Dekker zei dat het doel was om de kosten laag te houden, zodat de scholen niet elitair zouden worden. Crowdfunding, donaties en bestaande fondsen zullen worden gebruikt om de financiën aan te vullen, zei hij.

Tot nu toe hebben 10 leraren interesse getoond om op de scholen te werken, aldus het NRC.

Nederland heeft nu zo’n 100 kleine particuliere scholen, die volledig particulier gefinancierd zijn en niet aan dezelfde regels ten aanzien van leerlingenaantallen en het curriculum hoeven te voldoen als door de staat gefinancierde onderwijsinstellingen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment