Extreem rechts parlementslid ‘moet worden berispt’ voor het niet onthullen van inkomsten van buitenaf

Extreem rechts parlementslid ‘moet worden berispt’ voor het niet onthullen van inkomsten van buitenaf

Het extreemrechtse parlementslid Thierry Baudet zou een formele berisping moeten krijgen voor het niet aangeven van inkomsten uit zijn externe belangen, ook al is hij daartoe verplicht volgens de parlementaire regels, zei de integriteitscommissie van het parlement donderdag.

Baudet zou 85.000 euro hebben verdiend met de verkoop van zijn boeken en zijn baan als directeur van zijn eigen uitgeverij. Ook verdiende hij geld aan zijn rol als bestuurslid bij Forum voor Democratie BV, een besloten vennootschap met uiteenlopende commerciële belangen.

Hij heeft echter geweigerd zijn inkomen op te nemen in het register van ledenbelangen, dat is opgericht om mogelijke belangenverstrengeling te voorkomen, in lijn met de gedragscode van de Kamerleden.

Kamerleden gaan nu stemmen of Baudet een formele berisping moet krijgen.

Als Baudet blijft weigeren zijn bijverdienste openbaar te maken, kan hij een maand uit het parlement worden geschorst.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment