Extreem rechts parlementslid berispt voor het niet onthullen van inkomsten van buitenaf

Extreem rechts parlementslid berispt voor het niet onthullen van inkomsten van buitenaf

Het extreemrechtse parlementslid Thierry Baudet heeft een formele berisping gekregen voor het niet aangeven van inkomsten uit zijn externe belangen, hoewel hij dit op grond van parlementaire regels verplicht is.

Baudet zou 85.000 euro hebben verdiend met de verkoop van zijn boeken en zijn baan als directeur van zijn eigen uitgeverij. Ook verdiende hij geld aan zijn rol als bestuurslid bij Forum voor Democratie BV, een besloten vennootschap met uiteenlopende commerciële belangen.

Hij heeft echter geweigerd zijn inkomen op te nemen in het register van ledenbelangen, dat is opgericht om mogelijke belangenverstrengeling te voorkomen.

Als Baudet blijft weigeren zijn bijverdienste openbaar te maken, kan hij een maand uit het parlement worden geschorst, al zou hij dan nog wel kunnen stemmen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment