Extra coronavirusvaccins besteld om bevolking te dekken tot 2023

Extra coronavirusvaccins besteld om bevolking te dekken tot 2023

Nederland heeft 6,5 miljoen extra doses van het Moderna-vaccin besteld om de immuniteit tegen nieuwe varianten van het coronavirus te versterken.

De Europese Unie maakte vorige week bekend een optie op te nemen in haar contract met de fabrikant om vanaf het derde kwartaal van 2022 150 miljoen extra boosterdoses te verwerven.

In een brief aan de Tweede Kamer De Jonge zei: de deal zou ervoor zorgen dat er voldoende vaccins beschikbaar zijn voor 2022 en 2023. Het vereist ook dat Moderna aangepaste vaccins levert als reactie op nieuwe zorgwekkende varianten.

Een soortgelijke overeenkomst is al bereikt met BioNTech, fabrikanten van het Pfizer-vaccin. De Jonge zei dat 90% van de bestelde vaccins voor de komende twee jaar gebaseerd waren op mRNA-technologie, die iets betere bescherming biedt dan vectorvaccins zoals AstraZeneca en Janssen.

Tot eind 2023 zijn in totaal 30 miljoen coronavirusvaccins besteld, genoeg om ervoor te zorgen dat iedereen ouder dan 12 jaar twee doses kan krijgen.

Kinderartsen zeiden maandag dat ze nu voorstander zijn van het vaccin aan tieners om de verspreiding van de meer besmettelijke Delta-variant in te dammen.

‘Tieners vaccineren’

Károly Illy, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde NVK en lid van het uitbraakmanagementteam, zei dat de organisatie eerder van mening was geweest dat het directe risico voor kinderen te laag was om het vaccin te rechtvaardigen, tenzij ze onderliggende gezondheidsproblemen hadden.

‘Maar de nieuwste modellen die de verspreiding van de ziekte voorspellen, maken duidelijk dat het aantal besmettingen in het najaar flink zal toenemen als tieners niet worden gevaccineerd’ zei hij tegen de Volkskrant.

Tegen het einde van dit jaar zullen er nog eens 12 miljoen doses Moderna worden afgeleverd, maar naar verwachting zullen er slechts 3 miljoen in Nederland worden gebruikt. De rest wordt geschonken.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment