Extinction Rebellion protesteert tegen de investeringen in fossiele brandstoffen van pensioenfirma’s

Extinction Rebellion protesteert tegen de investeringen in fossiele brandstoffen van pensioenfirma’s

Extinction Rebellion-activisten bezetten de lobby van ABP. Foto: ANP/Patrick Post

Zo’n twintig leden van Extinction Rebellion bezetten maandagochtend het kantoor van pensioenuitvoerder ABP om te protesteren tegen zijn beleggingen in fossiele brandstoffen.

De groep hield spandoeken omhoog met leuzen als ‘ABP, stop de financiering van de klimaatcrisis’ in de hal van het gebouw op de Amsterdamse Zuidas op maandag morgen.

Onder de activisten bevonden zich leraren en ambtenaren, de sectoren waarvan de pensioenen worden beheerd door ABP, waarvan de portefeuille van € 500 miljard voor € 15,3 miljard belegd is in fossiele brandstoffen.

De groep verliet de Symphonytoren op het Gustav Mahlerplein ongeveer een uur nadat de politie arriveerde en hen vertelde dat ze op verboden terrein waren.

In een persbericht zei Extinction Rebellion dat er ‘geen tijd meer’ was om actie te ondernemen tegen klimaatverandering: ‘De wereld bevindt zich in een klimaatnoodsituatie. We zijn het aan onszelf en alle toekomstige generaties verplicht om er alles aan te doen, niet een beetje, om de wereld leefbaar te houden.’

ABP hoopt dat hernieuwbare energie eind dit jaar fossiele brandstoffen, die momenteel goed zijn voor 60% van de energie-investeringen, zal inhalen, voorzitter investeringscommissie Menno Snel vertelde vorige maand aan nu.nlnl.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment