Experts komen maandag bijeen om te beslissen of scholen en hogescholen weer open mogen

Experts komen maandag bijeen om te beslissen of scholen en hogescholen weer open mogen

De gezondheidsadviseurs van de overheid komen maandagochtend bijeen om de laatste hand te leggen aan hun aanbevelingen over de vraag of scholen op 10 januari moeten heropenen zoals gepland.

Basisscholen, middelbare scholen en universiteiten waren een week voor de officiële start van de kerstvakantie gesloten in een poging de verspreiding van de Omicron-variant van het coronavirus voorafgaand aan de winterfestiviteiten te stoppen.

De ministers zullen bijeenkomen om een ​​besluit te nemen nadat het Outbreak Management Team zijn standpunt heeft bepaald.

Vorige week, 60 organisaties waaronder UNICEF Nederland en de kinderombudsman, riepen de regering op de scholen te heropenen. ‘Minderjarigen worden verantwoordelijk gemaakt voor de gezondheid van volwassenen, maar de belangen van kinderen zelf zijn vergeten’, stellen de organisaties in hun pleidooi.

Zo’n 60 hoofden van middelbare scholen hebben ook gewaarschuwd voor de psychologische impact van schoolsluitingen op jongeren, en zeggen dat een toenemend aantal ‘de weg kwijt’ is.

Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt de afgelopen dagen echter toe en er zijn in de 24 uur tot zondagochtend ruim 17.500 gemeld bij het RIVM. Het aantal positieve testen is de afgelopen week met 19% gestegen ten opzichte van de eerste week van de winterstop.

Mensen van in de twintig zijn momenteel verantwoordelijk voor verreweg de meeste nieuwe gevallen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment