Evenementenorganisatoren bezorgd over strenger testregime voor festivals

Evenementenorganisatoren bezorgd over strenger testregime voor festivals

Grote evenementen worden tot nader order afgelast

Organisatoren van evenementen maken zich zorgen dat meer festivals moeten worden geannuleerd na een informele ontmoeting met functionarissen van het ministerie en medische experts die zeiden dat er mogelijk strengere toelatingseisen moeten worden gesteld wanneer massa-evenementen weer worden toegestaan.

De afgelopen weken is duidelijk geworden dat mensen die volledig zijn gevaccineerd, in staat zijn om het coronavirus over te dragen, waardoor massa-evenementen te riskant zijn om door te gaan zonder aanvullende tests, zeggen experts van het Outbreak Management Team van de regering.

Het besmettingspercentage was zevenvoudig gestegen, vooral onder de jongeren, de overheid ertoe aanzetten om festivals te stoppen slechts 10 dagen nadat de regels waren versoepeld.

Toegang tot evenementen was gebaseerd op volledige vaccinatie of een negatief testresultaat dat 24 uur geldig was. Omdat de Delta-variant echter extreem besmettelijk is, zeggen OMT-experts nu dat iedereen zonder uitzondering negatief zal moeten testen.

Dat betekent ook dat bezoekers van festivals die over meer dan één dag verspreid zijn, elke 24 uur getest zouden moeten worden.

Rosanne Janmaat, woordvoerster van evenementenorganisator ID&T, vertelde aan actualiteitenprogramma Nieuwsuur dat het heel moeilijk zou zijn om zo’n testschema in de praktijk te brengen.

Camping

‘Het zou betekenen dat de 25.000 mensen die voor Mysteryland, een van onze grootste evenementen, op de camping verblijven, elke dag op de proef moeten worden gesteld. Dat is een heel grote logistieke uitdaging’, zegt ze.

De organisatie die verantwoordelijk is voor het ‘test for entry’-systeem Testen voor Toegang onderzoekt momenteel hoe mobiele testcentra kunnen worden ingericht om de tests uit te voeren.

Het kabinet heeft gezegd dat het op 13 augustus meer maatregelen zal aankondigen, maar de organisatoren hebben gezegd dat ze deze week willen weten waar ze zijn. ‘Als je een evenement organiseert op de 14e en de dag ervoor om 19.00 uur, krijg je te horen over nieuwe beperkingen, dan wacht je een onmogelijke taak’, zei Janmaat.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment