Er zijn meer Oekraïense vluchtelingen geregistreerd in NL, meer bronnen online

Er zijn meer Oekraïense vluchtelingen geregistreerd in NL, meer bronnen online

In Nederland wonen nu zo’n 28.000 Oekraïners in tijdelijke huisvesting die is georganiseerd door gemeenten.

In totaal komt de overheid tot nu toe op bijna 42.000 bedden en nadert het kabinetsdoel van 50.000, meldt website Nu.nl maandag.

Ook logeren enkele duizenden mensen bij vrienden of familie, of via privé-initiatieven. In totaal hadden zich op maandag 31.340 Oekraïense staatsburgers aangemeld bij de lokale autoriteiten.

Om in aanmerking te komen voor scholen, zorg en een kleine toeslag is inschrijving nodig.

De eerste scholen voor Oekraïense kinderen die naar Nederland zijn gevlucht, hebben hun deuren geopend na een worsteling om leraren en lesmateriaal te vinden. Enkele honderden kinderen zijn begonnen met lessen in speciale tijdelijke scholen voor nieuwkomers, die zijn opgezet om de vluchtelingen op te vangen die vorige maand zijn aangekomen.

Banken en lokale autoriteiten hebben ook regelingen getroffen voor Oekraïners om rekeningen te openen en geld over te maken vanuit het buitenland.

Ook de Nederlandse bankenvereniging NVB en betalingsdienstvereniging Betaalvereniging Nederland hebben een website opzetten met informatie en advies over het gebruik van het systeem.

Bruikbare informatie
Stichting Oekraïners in Nederland (opgericht in 2014)
Informatie gemeente Amsterdam (Engels en Oekraïens)
Informatie gemeente Den Haag (Nederlands en Oekraïens)
Internationaal Welkom Centrum Noord (Engels en Oekraïens)
Immigratiedienst informatie (Engels)
Welkom in Nederland (www.refugeehelp.nl in het Engels)

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment