Er is maar één Sinterklaas en hij komt op 14 november aan per stoomboot

Er is maar één Sinterklaas en hij komt op 14 november aan per stoomboot

De conflict tussen twee rivaliserende organisaties die elk hun eigen Sinterklaasoptocht in Amsterdam plannen, is opgelost.

De dreiging van twee rivaliserende parades was het gevolg van een schisma in de Sinterklaas in Amsterdam-organisatie SSIA, die verantwoordelijk is voor de lancering van de feestmaand medio november.

Een groep vrijwilligers brak uit protest tegen plannen om het evenement van dit jaar te verplaatsen naar de Johan Cruijff Arena vanwege de coronavirusregels, evenals de inspanningen van voorzitter Edgar Peer om de organisatie professioneler te maken.

Voormalig nieuwslezeres en journaliste Noraly Beyer, die op verzoek van burgemeester Femke Halsema werd ingeschakeld om te bemiddelen tussen partijen, zei dat haar missie ‘deels geslaagd’ was.

Sinterklaas komt nu aan op de traditionele stoomboot en maakt een uitgebreide – en ongekende – rondvaart door de grachten zodat zoveel mogelijk mensen hem kunnen zien zonder een QR-code te hoeven tonen. Hij landt dan op het Scheepvaartterrein naast het maritiem museum maar maakt geen tocht te paard door de binnenstad.

Beyer zei dat hoewel de parade was gered, de partijen verre van verzoend waren. ‘Iedereen wil een mooie optocht voor de kinderen, ook de vrijwilligers. Maar ze zullen niet meedoen. Maar ze zullen ook niets doen om de pret voor de andere vrijwilligers te bederven’, zei ze tegen de Wachtwoord.

Ze zei dat het conflict tussen de groepen een langdurig conflict was, het resultaat van ‘mensen, sommigen uit dezelfde familie, die elkaar door en door kennen en dit al jaren organiseren.

De organisatie heeft gezegd dat ze zal proberen om op een professionelere manier te werken zodra Sinterklaas op 14 november veilig is geland in Amsterdam.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment