Enkele slechte reactie op booster; Brabantse doktoren bieden aan zelf prikken te geven

Enkele slechte reactie op booster; Brabantse doktoren bieden aan zelf prikken te geven

Een verpleegster die een bejaarde een vaccin geeft

Er zijn meer dan 1,5 miljoen boosters gegeven, met slechts één slechte reactie, volgens analyse door Lareb.

Het Nederlandse ‘farmacovigilantiecentrum’, dat bijwerkingen van medicijnen monitort, meldt dat het tot 19 december 348 meldingen heeft gehad van reacties die wijzen op een allergische of anafylactische reactie op een coronavirusprik. De cijfers hebben betrekking op zo’n 25 miljoen eerste en tweede vaccinaties die tot nu toe in Nederland zijn gegeven.

Vier op de vijf waren reacties op een eerste vaccinatie, en ongeveer de helft was zichtbaar in het eerste half uur. De meeste werden ervaren door vrouwen onder de 60.

In oktober, het centrum meldde dat meer dan 10.000 vrouwen onregelmatigheden in hun menstruatiecyclus meldden na de vaccinatie.

Tot nu toe is aan mensen die gevaccineerd worden gevraagd om 15 minuten in een observatiekamer te wachten om te controleren op reacties, maar gezondheidsadviseurs van de overheid willen om deze bepaling te laten vallen om jabs te versnellen.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei in een persconferentie waarin hij een lockdown tot 14 januari aankondigde dat de regering ernaar streeft om boosters te geven aan iedereen die er een wil. tegen eind januari.

Onder de bezorgdheid dat ouderen niet snel genoeg afspraken krijgen, werkt een groep van ongeveer 135 artsen in Oost-Brabant samen met de GGD om Moderna-vaccinaties aan te bieden. ons.

Amsterdam heeft aangekondigd dat het is meer capaciteit draaien.

Nederland was een van de laatste landen in Europa om boostershots te geven. Twee dagen voor de Britse NHS begon zijn booster-campagne in september had de Nederlandse regering bekend gemaakt dat het de boost niet nodig had omdat ‘de effectiviteit van de vaccins hoog is’.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment