Engeland laat coronavirustest vallen om te reizen, waardoor bezoeken vanuit NL gemakkelijker worden

Engeland laat coronavirustest vallen om te reizen, waardoor bezoeken vanuit NL gemakkelijker worden

Reizigers vanuit Nederland die naar Engeland gaan, hoeven geen negatieve coronavirustest meer te tonen om te reizen, volgens nieuwe regels die vanaf donderdag zijn ingevoerd.

En vanaf zondag hoeven mensen na twee dagen in het land geen PCR-test meer te doen, al blijft een goedkopere laterale flowtest wel een vereiste.

De stap komt nadat de Britse premier Boris Johnson zei dat Omicron zo wijdverbreid is dat tests een beperkte impact hebben.

De nieuwe regeling geldt voor passagiers die volledig zijn ingeënt of jonger zijn dan 18 jaar.

De Schotse regering zal naar verwachting later op donderdag Engeland volgen.

Reizigers uit het VK die naar Nederland komen of terugkeren, moeten echter een negatieve PCR-test hebben om te reizen en bij hun terugkeer ten minste vijf dagen in quarantaine te gaan, omdat het land een van de vele is die als een zeer hoog risico.

Er zijn een paar vrijstellingen van de quarantaineregel, inclusief noodzakelijke familiebezoeken aan een naast familielid.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment