Engeland beëindigt quarantaine voor bezoekers uit NL, reizen EU wordt vanaf maandag makkelijker

Engeland beëindigt quarantaine voor bezoekers uit NL, reizen EU wordt vanaf maandag makkelijker

Mensen uit Nederland die familie of vakantie in Engeland en Schotland willen bezoeken, hoeven niet in quarantaine als ze vanaf 2 augustus volledig zijn ingeënt.

Ze moeten echter nog steeds een negatieve test bij aankomst en doe een PCR-test op de tweede dag van hun bezoek. Mensen die niet volledig zijn ingeënt, moeten alsnog in quarantaine.

Zoals verwacht heeft de Britse regering ermee ingestemd om de regels voor Europese bezoekers en mensen uit de VS te versoepelen in wat naar zij hopen een stimulans zal zijn voor de toeristische sector.

Wales en Noord-Ierland hebben nog niet gezegd of ze het Engelse voorbeeld zullen volgen.

Vakantiegangers die vanuit Engeland of Schotland naar Nederland terugkeren, moeten nog een negatief testresultaat bij hun terugkeer en brengen ze ten minste vijf dagen in quarantaine door, ongeacht of ze zijn ingeënt of niet.

Dat blijft zo, tenzij het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn aanbevelingen wijzigt. Het VK wordt door de Nederlanders beschouwd als een gebied met zeer hoog risico risk vanwege de verspreiding van de zeer besmettelijke Delta-variant.

EU-vakanties

De Nederlandse regering heeft de aanduiding voor alle EU-lidstaten gewijzigd in groen of geel vanwege de gevolgen voor vakantiegangers vanaf maandag 2 augustus.

Echter, vanaf 8 augustus iedereen ouder dan 12 jaar die naar huis terugkeert uit een EU-land dat geel is in plaats van groen, zal moeten aantonen dat ze zijn ingeënt, onlangs zijn hersteld van het coronavirus of onlangs een negatieve test hebben gehad.

Inmiddels is bijna 60% van de Nederlandse volwassenen volledig gevaccineerd.

Steekproeven

De maatregel gaat gelden voor alle vormen van reizen en er komen steekproeven bij auto’s die de grens terug naar Nederland oversteken. Wie geen test heeft, kan een boete van € 95 krijgen.

Ook adviseert het kabinet iedereen die terugkeert van vakantie een toets te maken op de dag van terugkomst, op dag twee en op dag vijf. Testen kunnen worden gedaan via de regionale gezondheidsraad testcentra of door middel van zelftesten.

Nederland zelf blijft waarschijnlijk donkerrood als de nieuwe versie van het European Centre for Disease Prevention and Control donderdag zijn nieuwe kaart publiceert.

Dit betekent dat andere EU-landen nog steeds vrij zijn om hun eigen eisen op te leggen aan Nederlandse reizigers.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment