Energiebedrijven matigen gasprijsstijgingen, rekening Essent stijgt met circa € 17,50

Energiebedrijven matigen gasprijsstijgingen, rekening Essent stijgt met circa € 17,50

Essent, het grootste energiebedrijf van Nederland qua klantenaantallen, verwacht door de stijgende gasprijzen zo’n € 17,50 per maand te gaan betalen.

Concurrent Vattenfall zei eerder dat het verwacht dat klanten met een gemiddelde rekening € 25 extra per maand moeten betalen. Eneco, de derde grote Nederlandse speler, heeft zijn nieuwe tarieven nog niet bekend gemaakt.

De stijgingen zijn minder dan voorspeld toen de omvang van de stijging van de gasprijzen duidelijk werd. Dit komt deels door de verlaging van de energiebelastingen die de regering tijdelijk heeft ingevoerd.

Zonder dit zou de stijging volgens Essent gemiddeld € 55 per maand meer zijn geweest.

Zowel Essent als Vattenfall hebben klanten geadviseerd om ondanks de verhogingen bij de aanbieder te blijven waar ze nu zitten.

‘Nieuwe prijzen zijn altijd hoger dan oude contracten’, zegt commercieel directeur Boudewijn den Helder van Essent. ‘En houd goed in de gaten hoeveel energie je verbruikt, om onaangename verrassingen aan het einde van het jaar te voorkomen.’

Zo’n 75% van de Nederlandse markt is in handen van Vattenfall, Eneco en Essent.

Tussen de 8% en 10% van de Nederlandse huishoudens heeft een energiecontract dat de komende drie maanden afloopt en nog eens 44% heeft een flexibel contract, waardoor hun betaling stijgt en daalt in lijn met de energieprijzen – meestal twee keer per jaar, in januari en juli.

De rest betaalt een vast maandelijks bedrag dat tussen de één en drie jaar vooraf vastligt.

De overheid heeft de energiebelasting gestaag verhoogd, met name op gas, om consumenten te stimuleren om te bezuinigen en hun huizen energiezuiniger te maken.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment