En Dumoulin maakt er zeven op een dag: zilver in tijdrit mannen

En Dumoulin maakt er zeven op een dag: zilver in tijdrit mannen

Tom Dumoulin in actie tijdens de wedstrijd van 42,4 kilometer. Foto: Belga Foto Jasper Jacobs via ANP

Tom Dumoulin won woensdag de zevende Nederlandse medaille van de dag toen hij verrassend zilver pakte in de tijdrit bij de mannen.

Dumoulin heeft een moeilijke periode achter de rug, met blessures en ernstige twijfels over het voortzetten van zijn wielercarrière en zijn beslissing om deel te nemen aan de Olympische Spelen was voor sommigen een verrassing.

Goud ging naar de Slowaakse Primoz Roglic, Dumoulin’s Jumbo-Visma wielermaat en het brons naar Dennis Rohan uit Australië.

Eerder op de dag won Annemiek van Vleuten de tijdrit voor Nederland bij de dames met een marge van 56 seconden op de zilveren medaillewinnaar Marlen Reusser uit Zwitserland. Anna van der Breggen kwam 1.01 minuut na Van Vleuten over de finish om het brons te pakken.

Vier andere medailles kwam van de Nederlandse roeiers, die twee van hun coaches en één teamlid hebben verloren aan besmettingen met het coronavirus.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment