Eind 2021 zijn veertigduizend mensen overleden aan Covid: CBS

Eind 2021 zijn veertigduizend mensen overleden aan Covid: CBS

Alleen al vorig jaar stierven bijna net zoveel mensen aan het coronavirus als de Nederlandse regering meldt als haar officiële ‘totaal dode Covid-19-patiënten’.

Volgens de CBS Nederlands bureau voor de statistiek, dat is door de overheid erkend om de meest volledige cijfers te rapporteren met enige vertraging stierven in 2021 19.400 mensen aan het coronavirus.

De Nederlandse regering wijst echter nog steeds op een dramatisch lager cijfer, gebaseerd op het aantal mensen dat een RIVM-test heeft ondergaan en later is overleden.

Dit cijfer krijgt nog steeds prioriteit, ondanks het bewijs dat duizenden mensen deze officiële tests niet hebben gedaan, ze niet routinematig werden gegeven aan mensen die naar het ziekenhuis gingen, en kritische vragen door druk op en parlementsleden.

Volgens het officiële Nederlandse ‘corona-dashboard‘, bedroeg het totale aantal ‘dode Covid-19-patiënten’ vanaf het begin van de registratie tot 31 maart dit jaar 21.987.

Het CBS meldt echter dat ‘vanaf maart 2020, het begin van de coronapandemie, tot december 2021… 39.552 mensen zijn overleden aan Covid-19. De cijfers vertegenwoordigden 12% van de sterfgevallen in 2020 en 11% van de sterfgevallen in 2021, en komen over het algemeen overeen met de geregistreerde extra sterfgevallen (boven wat normaal zou worden verwacht) in de periode. Van degenen die vorig jaar aan de pandemie stierven, waren zes op de tien ten minste 80 jaar oud.

Kamerleden als Pieter Omtzigt roepen op tot nader onderzoek naar het totaal aantal ‘excessieve sterfgevallen’ tijdens de coronaperiode.

Vorige maand heeft de Nederlandse regering een Commissie na te denken over hoe de slachtoffers van de pandemie kunnen worden herdacht in de vorm van eventueel een nationale herdenkingsdag of fysiek monument. Het is onduidelijk welk nummer de regering zou kiezen om zijn doden formeel te erkennen.

Dutch News heeft het ministerie van Volksgezondheid gevraagd of het de meest recente CBS-sterftecijfers voor de pandemie herkent, waarom deze niet op zijn eigen dashboards worden gerapporteerd en welk nummer het zou gebruiken in een soort gedenkteken.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment