Eigenaar elektrische auto terecht beboet voor achterlaten auto bij laadstation

Eigenaar elektrische auto terecht beboet voor achterlaten auto bij laadstation

Automobilisten die hun elektrische auto opladen via een openbaar laadstation, moeten het voertuig verwijderen zodra de batterij vol is, anders riskeren ze een boete van € 95,- rechters van het hof van beroep zei maandag.

De zaak betreft een MG-eigenaar uit Noordwijk die een boete kreeg nadat hij zijn auto minimaal twee uur langer dan nodig had achtergelaten op een openbare parkeerplaats.

Een verkeersregelaar had opgemerkt dat het groene licht aangaf dat de batterij vol was en keerde na een uur en 59 minuten wachten terug naar het voertuig om een ​​boete uit te schrijven.

In de statuten van Noordwijk staat dat het te lang bezetten van een laadpaal verboden is, maar niet hoe lang dat wordt geacht. De eigenaar van de auto had betoogd dat een uur en 59 minuten niet lang was en dat het onmogelijk zou zijn om van eigenaren te verwachten dat ze bij een voertuig zouden wachten om het te verplaatsen zodra de batterij volledig is opgeladen.

De rechtbank stelt dat het aan de automobilist is om de auto te verwijderen wanneer de accu vol is, waarbij hij erop wijst dat veel auto’s al een geschatte duur van het laadproces hebben gegeven.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment