Eerste uitbetalingen voor EU-herstelfonds goedgekeurd, NL heeft nog geen hulp aangevraagd

Eerste uitbetalingen voor EU-herstelfonds goedgekeurd, NL heeft nog geen hulp aangevraagd

De EU-ministers keuren dinsdag de financiering goed voor de herstelplannen voor het coronavirus van 12 lidstaten, maar Nederland heeft nog geen hulp aangevraagd bij Brussel, de Volkskrant meldde.

EU-ministers stemden vorig jaar voor oprichting € 750 miljard herstelfonds na complexe en langdurige discussies en tot dusver hebben 24 lidstaten om hulp verzocht. Nederland was een van de sterkste critici van de plannen van de EU vorig jaar.

Nederland, dat in aanmerking komt voor maximaal € 6 miljard aan hulp, heeft nog geen financiering aangevraagd omdat het vertrekkende kabinet zegt dat het aan de volgende regering moet zijn om een ​​verzoek in te dienen.

In totaal is tot nu toe € 393 miljard toegewezen, waarbij Italië het leeuwendeel van € 191,5 miljard voor zijn rekening neemt en Spanje € 69,5 miljard.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment