Eerste Oekraïense vluchtelingen arriveren in NL, nu EU haar grenzen opent

Eerste Oekraïense vluchtelingen arriveren in NL, nu EU haar grenzen opent

Tot nu toe hebben 50 vluchtelingen uit Oekraïne zich gemeld bij het opvangcentrum voor vluchtelingen in Ter Apel in Groningen, bevestigt een woordvoerder van de junior minister van Justitie Eric van der Burg.

Mensen uit Oekraïne hoeven zich niet bij Ter Apel te melden omdat ze 90 dagen vrij mogen reizen binnen het open Schengengebied.

Van der Burg zei eerder dat Nederland stond op het punt om de periode van 90 dagen te verlengen en zei dat die stap ook zou gelden voor Oekraïense staatsburgers die al in Nederland zijn.

De BBC meldde zondag dat de EU-leiders unaniem zijn overeengekomen om de limiet van 90 dagen op te heffen, hoewel dit nog niet is bevestigd.

De EU-leiders zijn het ook eens geworden over een pakket maatregelen om de landen die het dichtst bij Oekraïne liggen te helpen met de toevloed van mensen die de gevechten ontvluchten. De VN schat dat vijf miljoen Oekraïners naar het buitenland kunnen vluchten.

Nederland heeft al 20 miljoen euro gedoneerd om de VN-hulpverlening te helpen.

Ierland, dat geen deel uitmaakt van het Schengen-akkoord, heeft vrijdag de visumplicht voor Oekraïners opgeheven, maar Groot-Brittannië heeft dat nog niet gedaan.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment