Eerste Nederlandse vrijwilliger gedood op slagveld in Oekraïne

Eerste Nederlandse vrijwilliger gedood op slagveld in Oekraïne

Een Nederlandse vrijwilliger in Oekraïne is omgekomen door Russisch artillerievuur, meldt de Telegraaf maandag.

De krant noemde de man 55-jarige Ron Vogelaarciteert een familiewoordvoerder en een bericht op sociale media van zijn dochter Marte.

Vogelaar zou op slag dood zijn toen hij op 4 mei werd getroffen door artillerievuur. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zei nog te wachten op bevestiging van Oekraïense functionarissen.

Als hij wordt bevestigd, zou hij de eerste Nederlander zijn die omkomt in de oorlog die begon toen Rusland op 24 februari Oekraïne binnenviel.

Zijn dochter schreef: ‘Hij heeft nooit spijt gehad van de beslissing’ [to fight]. Hij was blij en voelde alsof hij op de juiste plek was.

‘Ron begon vele malen opnieuw, beleefde veel avonturen en leidde een vol leven. Zoals zijn commandant zei: “Hij stierf als een held.”‘

Naar schatting zijn er op dit moment zo’n 70 Nederlandse vrijwilligers aan het vechten in Oekraïne.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment