Eendjes voeren in Rotterdam kan je vanaf 1 juli een flinke rekening opleveren

Eendjes voeren in Rotterdam kan je vanaf 1 juli een flinke rekening opleveren

In de voetsporen van andere steden als Amsterdam en Leiden gaat Rotterdam vanaf 1 juli het voeren van brood aan eenden verbieden.

Dierenrechtenpartij PvdD diende in de gemeenteraad een motie in om het voeren van wilde dieren in de hele havenstad te verbieden, die werd gesteund door andere partijen, waaronder het CDA, D66 en 50Plus.

Weggegooid brood is verantwoordelijk voor een toename van de rattenpopulatie en het aantrekken van muizen en meeuwen. Ook zegt de PvdD dat het hoge zoutgehalte in brood ongezond is voor eenden, terwijl schimmel op brood dodelijk kan zijn.

Mensen die het verbod negeren, krijgen een boete volgens de lokale regelgeving (APV), hoewel de stad niet heeft gezegd wat de boete zal zijn. In Amsterdam kan het voeren van dieren op straat worden bestraft met een boete van € 70.

Voor degenen die dieren in het park willen voeren, heeft de natuurbeschermingsorganisatie Vogelbescherming gepubliceerd advies op haar website over wat een gezond vogeldieet is. Maïs, erwten of slablaadjes zijn meer geschikt voor eenden, of je kunt eendenvoerpellets kopen in dierenwinkels en online.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment